Zeilles

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraJasper Jansen is al van jongs af aan op het water te vinden. Inmiddels beschikt hij over de nodige ervaringen en diploma's.

Graag helpt hij je verder: vaarles, advies, extra handje aan boord, rondvaarten, theorieles of bootklusje.

Zeilles kan op diverse soorten schepen zoals kajuitjachten, catamarans, kielboten of platbodems.

Zeilles op een platbodem door JasperJIn 1989 begon zijn loopbaan als zeilinstructeur op een kielboot. Slechts een paar jaar later kwamen daar de catamaranen platbodem bij. En toen voer hij al een tijdje op een kajuitzeiljacht.
Ook als schipper op een motorboot, sloep of salonboot weet hij zijn weg over het water wel te vinden. Zo vaart hij voor rederijen en verhuurders in Maarssen, Amsterdam en Utrecht.

In het bezit van o.a. RYA Yachtmaster Offshore, CWO Kajuitzeilinstructeur 4*, Stuurman Kleine Zeilvaart (EZS), Klein Vaarbewijs 2 en Marcom-B.

Uiteraard heeft JasperJ een paar vaste onderdelen in zijn instructie (stokpaardjes). Communicatie, organisatie en overzicht zijn de belangrijkste. Eén van zijn meest genoemde kwaliteiten is rust.

Schiemannen leren voor knopen en steken bij zeilles van JasperJAls je zeilles krijgt van JasperJ voel je je altijd veilig en durf je nieuwe grenzen op te zoeken. Zo leer je het meest natuurlijk!

Kijk voor meer informatie op www.ikwilzeilles.nl.

Delivery

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraJachteigenaren en bedrijven die voor een bepaald vaartraject een schipper willen inschakelen voor het varen van een schip, bijvoorbeeld omdat zijzelf geen tijd hebben of verhinderd zijn, kunnen bij JasperJ terecht.

JasperJ Zeilinstructie delivery bemanningnodig schipper deliveriesRedenen kunnen zijn:
- Je wilt op vakantie met je boot, maar vind het zonde van je tijd (of relatie) om het schip zelf over te varen naar de Engelse Zuidkust, Oostzee of andere leuke vaargebieden;
- In verband met bijvoorbeeld het weer of andere prioriteiten ligt je schip nog in een andere haven en moet naar de thuishaven worden gevaren;
- Je schip moet voor winterstalling of onderhoud/reparatie naar een andere haven en je wilt dit vaartraject graag uit handen geven;
- Je schip moet van of naar een verkoophaven, makelaardij of andere bestemming worden gevaren. Uiteraard kunnen er nog andere redenen zijn waardoor je voor een bepaald traject een schipper wilt inhuren.

In dat geval kan JasperJ Watersport je van dienst zijn door je schip veilig en snel op de plaats van bestemming te krijgen. Jachttransport op eigen kiel heet dat ook wel. Wij zorgen voor een ervaren schipper en eventueel bemanning.

Veiligheid

JasperJ Zeilinstructie schipper bemanningnodig deliveryDe eigenaar verklaart dat het schip voldoende zeewaardig is voor het vaargebied. BemanningNodig.nl zal het schip voor vertrek inspecteren op zeewaardigheid en de aanwezigheid en goede werking van de vereiste onderdelen en papieren. Als gedurende de inspectie of tijdens de reis blijkt dat het schip of onderdelen daarvan, naar het oordeel van de schipper een veilige vaart belemmeren, dan dient de opdrachtgever dit te repareren of akkoord te gaan dat de schipper dit repareert of laat repareren op kosten van de opdrachtgever. Recent gekeurde veiligheidsmiddelen dienen aan boord te zijn, zoals vuurwerk en een VHF. Voor tochten verder dan 10 mijl uit de kust is een reddingsvlot en EPIRB aan boord nodig. De reis mag door de schipper worden afgebroken indien hij oordeelt dat het schip niet veilig is. In dat geval blijft de dagelijkse vergoeding plus alle gemaakte onkosten, plus de te maken reiskosten terug naar de woonplaats van de schipper en bemanning verschuldigd.

Meer informatie over mogelijkheden en kosten kan je vinden op www.bemanningnodig.nl.

Watersporttheorie

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraBij JasperJ kan je ook terecht voor cursussen Klein Vaarbewijs, Marifonie of cursussen op maat. Denk daarbij aan Dieseltechniek, navigatie of manoeuvreren.

Klein Vaarbewijs

JasperJ Zeilinstructie watersporttheorie klein vaarbewijs cursusHet Klein Vaarbewijs is verplicht voor het varen van een schip dat langer is dan 15 meter of een schip dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur.
Met het Klein Vaarbewijs 1 ben je bevoegd om deze schepen te besturen op alle rivieren, kanalen en kleine meren in Nederland. Heb je een boot die kleiner is of minder hard kan? Dan is het nog verstandig om je Klein Vaarbewijs te halen. Je bent dan op de hoogte van alle (gedrags)regels op het water.

Voor het besturen van een vaarbewijsplichtige boot op het IJsselmeer, Markermeer, de Wester- en Oosterschelde, de Waddenzee, het IJmeer en de Eems en de Dollard heb je een Klein Vaarbewijs 2 nodig. Klein Vaarbewijs 2 bestaat uit 2 delen, namelijk Klein Vaarbewijs 1 en een Aanvullend deel. Extra onderdelen die bij 2 aan bod komen zijn het navigeren met kaart, plotter en passer, het varen op getij-water, het gebruik van waterkaarten en almanakken en een beetje weerkunde.Je kunt in één keer voor Klein Vaarbewijs 2 examen doen. Je doet dan eerst een examen voor 1 en aansluitend voor 2.

JasperJ Zeilinstructie watersporttheorie vaarbewijs betonningJe leert een heleboel over het varen in de praktijk en het is gelijk ook een ICC (International Certificate of Competence).

In diverse landen is het wenselijk of verplicht om zo'n document te hebben.

De cursusavonden zullen een praktische invulling hebben en beginnen om 19:30 uur. Uiteraard is er koffie of thee en zijn er koekjes aanwezig. De cursus wordt gegeven aan de hand van het cursusboek Leidraad voor het Vaarbewijs van Richard Vooren (niet inbegrepen in de cursusprijs).

Er zal aandacht zijn voor onderwerpen die gewoon geleerd moeten worden, maar ook voor onderdelen die meer inzicht vereisen. Deze praktische vaardigheden zullen uitgebreid geoefend worden gedurende de lesavonden. Deze cursus omvat o.a. de voorschriften en vaarregels op de binnenwateren, de (brand)veiligheid aan boord, de betonning en het varen en manoeuvreren in bijzondere omstandigheden.

Marifoon

JasperJ Zeilinstructie marifoon cursus marifonieOp veel schepen vind je er een en ook heel veel mensen gebruiken 'm: de marifoon. Het is een handig apparaat voor contact met andere schepen, met havens, sluizen of bruggen en in geval van nood.

Maar.... in Nederland mag je pas een marifoon gebruiken, als je daarvoor een certificaat hebt behaald!

Als je de marifoon alleen gebruikt op de binnenwateren is het basiscertificaat voldoende. Op grond van het basiscertificaat krijg je bij registratie bij de Dienst Telecom een ATIS-code. Als deze code ingevoerd is, voldoet de marifoon automatisch aan alle voorwaarden voor gebruik op het binnenwater; geen DSC, geen dual watch en automatische reductie op de daartoe verplichte kanalen.

Voor langere tochten over zee is een marifoon in zeevaartuitvoering met DSC-faciliteit aan te raden. Daar heb je een Marcom-B certificaat voor nodig.

Dieseltechniek

JasperJ Zeilinstructie watersporttheorie dieseltechniek cursus dieselmotorDat ding moet het gewoon doen!

Uiteraard, maar daar kan (moet) je zelf ook iets aan doen. Controles, onderhoud en gezond verstand. En wat als de motor het een keertje niet doet? Je zult altijd zien dat je dan midden op het water zit....

In deze cursus krijg je informatie over de werking van de motor, maar vooral over wat je zelf wel en zeker niet moet doen.

Kijk voor data, prijzen en meer informatie op www.watersporttheorie.nl.

Zeilwedstrijdtrainer

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraJasperJ is ook actief op het gebied van wedstrijdzeilen en gecertificeerd wedstrijdtrainer volgens het NPJ.

Na een interessante clinic van Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen - NPJ over wedstrijdzeilen, het promoten hiervan bij de jeugd en het toepassen hiervan in je lessen, de dag afgesloten met het NPJ-certificaat Zeilwedstrijdtrainer Jeugdzeilklassen.

Tevens is JasperJ Assistent wedstrijd- en protestcomitélid volgens de normen van het KNWV.

Verder met de volgende opleidingen van het Watersportverbond om in de nabije toekomst ook als zeilwedstrijdtrainer, zeilwedstrijdcoach of wedstrijdleider actief te kunnen zijn.

      

Bemanning

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraSoms is het prettig om een extra helpende hand aan boord te hebben.

Je hebt ervaring en kennis genoeg, maar die ene vriend(in) heeft op het laatste moment afgezegd?

Bel of mail JasperJ en je krijgt een ervaren zeiler aan boord.

Met jaren (zeil)ervaring als schipper, instructeur en trainer op veel verschillende schepen, ben ik breed in te zetten. En als ik zelf niet kan, weet ik altijd iemand te vinden die bij je past en wel ruimte in zijn/haar agenda heeft.

Instructeur

JasperJ Zeilinstructie bemanningnodig schipper bemanningVoor vele scheepstypen en vaarwateren kan je een instructeur aan boord krijgen.
Leren zeilen in een kielboot? Motormanoeuvreren op een kajuitjacht? Navigeren op een motorboot? Dat is allemaal mogelijk bij JasperJ.

De afspraak wordt in overleg gemaakt en na afloop ben je altijd weer wat wijzer. En kan je (nog) meer ontspannen het water op.

Als je les krijgt van JasperJ voel je je altijd veilig en durf je nieuwe grenzen op te zoeken. Zo leer je het meest natuurlijk!

Schipper

Schip overvaren als delivery schipper JasperJVoor vele gelegenheden kan ik een schipper leveren.
Wil je gewoon iemand die je rond vaart? Of een schipper die naast je zit voor als je het zelf niet meer weet? Ook dat is mogelijk bij JasperJ.

Zeilen, delivery of een rondvaart zijn allemaal mogelijk.

Zeilen
Met ruim 25 jaar ervaring op het water als watersporter en zeilinstructeur, kan ik je in alle rust laten genieten van het zeilen. Of de kneepjes van het vak bijbrengen natuurlijk.
Dit kan op je eigen schip, of op een gehuurde boot.

Delivery
Heb je net een schip gekocht en moet deze naar z'n nieuwe ligplaats? Of wil je je vakantie wat verder weg doorbrengen?
Ook dat regelt JasperJ voor je.

Rondvaart
Bemanning nodig aan boord als maat, crew of schipperWil je een rondvaart over de Hollandse Plassen, door een mooie stad of het grote water op?

Geen enkel probleem. JasperJ gaat graag met je op stap om je te laten genieten van de rust en het uitzicht vanaf het water.

Kijk voor meer informatie op www.bemanningnodig.nl.

Bootklusjes

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes diesel electraJasperJ is al van jongs af aan op het water te vinden. Inmiddels beschikt hij over de nodige ervaringen.

JasperJ Zeilinstructie bootklusjes electra dieselmotor winterklaarNaast het zeilen is hij hierdoor ook ervaren in het doen van klussen aan schepen. Of het nu gaat om het inbouwen van een dieptemeter, aanleggen van elektriciteit of het monteren van dekbeslag. In alles gaat hij weloverwogen en in overleg aan de slag.

Maar ook helpt hij je graag verder met: vaarles, advies, extra handje aan boord, rondvaarten, theorieles.

Kijk voor meer informatie op www.bootklusjes.nl.

Zeiluitje

Lekker een dagje uitwaaien met familie, vrienden of collega´s. Zeilen op het Markermeer op een traditioneel zeiljacht met eventueel een bezoek aan authentieke vissersdorpjes.
Een hele dag genieten van rust, ruimte en gezelligheid.

JasperJ ZMN-Monnickendam zeiluitje traditioneel zeilen dagtochtDe manier om de boel de boel te laten en er echt even uit te zijn. Met een traditionele platbodem maak je met je familie, vrienden of collega's een inspirerende en ontspannende zeiltocht op de Gouwzee, het Markermeer en/of het IJsselmeer.
Er is volop mogelijkheid om actief mee te zeilen, maar relaxen op het dek kan natuurlijk ook!

Een dag platbodemzeilen is mogelijk op alle dagen van de week. Volledig met catering, of zonder. Alles is mogelijk.

We vertrekken meestal vanuit de oude Binnenhaven van Monnickendam. Dit is de thuishaven van onze schepen. Het is ook mogelijk om op te stappen in bijvoorbeeld Volendam, Marken of Edam.

JasperJ groep zeilen zeiluitje tjalkEen voorbeeld van een traditionele zeiltocht op de Zuiderzee:

10:00 Ontvangst in de oude binnenhaven van Monnickendam met koffie, thee en/of frisdrank.
10:15 Korte uitleg van het zeilen op een traditioneel Zuiderzee zeilschip.
10:30 Vertrek voor een zeiltocht over de Gouwzee en het Markermeer. Het schip wordt volledig met de hand bediend, dus jullie kunnen actief in de touwen om de zeilen te hijsen, de zeilen en de zwaarden te bedienen. Ook is het mogelijk om zelf aan het roer te staan. Kortom, een actieve belevenis.
16:30 Terug in Monnickendam en schip klaar maken voor de nacht.
17:00 Afscheid.

JasperJ ZMN-Monnickendam zeiltocht traditioneel schip zwemmen uitjeOm een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden voor een groepsuitje, bedrijfsuitje, familieuitje op het water, kan je kijken op www.samenhetwaterop.nl.

Teambuilding

De neuzen dezelfde kant op of even buiten de bekende omgeving stappen.
Communicatie, organisatie, planning en dus samenwerken.

JasperJ ZMN-Monnickendam teambuilding samenwerken samen zeilen varenEen traditioneel zeilschip is zeer geschikt voor professionele teambuilding. Het biedt je team een nieuwe omgeving met vele uitdagingen. Doordat deze schepen in oude staat zijn hersteld, worden de meeste manoeuvres net als vroeger met de hand uitgevoerd. Iedere hand telt dus mee. Alleen met effectieve communicatie en intensieve samenwerking blijft het schip in beweging.

Tijdens het varen van het schip zullen we de manoeuvres voor bespreken en deze in een bepaalde rolverdeling uitvoeren. Wat hier heel sterk in naar voren zal komen zijn communicatie, vertrouwen en motiverend aansturen van mensen. Na de manoeuvre zullen we deze kort nabespreken en eventueel in een andere rolverdeling herhalen.

Hoe beter het team op elkaar ingespeeld raakt, hoe sneller het schip zeilt. De voortgang is bij iedere manoeuvre merkbaar en de voldoening die dat geeft ook! Op deze manier leert iedereen het schip varen, elkaar te vertrouwen en samen te werken. Nuttig en leuk tegelijk!

JasperJ ZMN-Monnickendam teambuilding samenwerken richting zeilen varen waterIn samenwerking met Teambuilding4u bieden wij ook de mogelijkheid om een op maat gemaakte teambuilding aan boord te ervaren.
Echte samenwerking, goed naar elkaar luisteren en op elkaar vertrouwen. Daar gaat het om in dit uitdagende teambuilding programma. Nergens is samenwerken zo belangrijk als tijdens het zeilen op een traditionele platbodem.

Team training op het water is de ultieme combinatie van leuk én leerzaam. Gericht op het verbeteren van de samenwerking en onderlinge communicatie. Het team wordt verantwoordelijk voor het besturen van een platbodem vanuit Monnickendam. Van afvaren, zeilmanoeuvres, navigeren tot weer aanleggen.

Teamleden leren waar ze goed in zijn en wat zij als team moeten verbeteren om beter te presteren. Reflectie op de samenwerking, praktische tips en direct oefenen geven teamleden precies de handvatten die zij nodig hebben om het maximale uit het team te halen. De teamontwikkeling zal een sprong voorwaarts maken.
En naast een leerzame dag is dit ook echt een cadeau voor je team. Een heerlijke dag varen op het Markermeer of IJsselmeer.

Kijk voor meer informatie op onze website www.samenhetwaterop.nl.

Contact

captcha
Herlaad

Bedrijfsinfo

JasperJ

Jeremias de Deckerstraat 48

3521 TP  Utrecht

+31 (0)6 2476 4824

    

KvK Utrecht 30224245

BTW NL170225197B01

IBAN NL19 INGB 0003140635